Special kurser

Nitrox
PADI Enriched Air Nitrox lär dig grunderna i fysik och fysiologiska aspekter vid användandet av nitrox vid dykning.
Du kommer ihåg från din grundkurs att kvävet i luften du andas kan begränsa din dyktid med direktuppstigning, Detta innebär att om vi byter ut kvävet och tillsätter syre istället så kan vi förlänga dyktiden. Detta gäller speciellt för dyk mellan 15 till 30 meter. Kurs Enriched Air Diver har skapats för att lära dig dykning med syreberikad luft. Kursen täcker den speciella områden inom utrustning och de procedurer som gäller denna typ av dykning. Du får lära dig hur du planerar dyken och beräknar maximal bottentid och djup för olika blandningar med syreberikad luft upp till 40%syre.

 

Foto (analogt och digitalt) 
Lär dig att fotografera under vatten och låt dina tvekande vänner få ett bevis på dina dykäventyr.Det ju roligt att ha bilder som minnen från senaste dyket eller dykresan. Att fota under vatten skiljer sig mycket från fotografering på land. Vi befinner oss i ett nytt element med allt vad det innebär. Under kursens gång lär du dig hur man ställer in en kamera för att lyckas redan från början.

 

Marinbiologi
Vill du lära dig mer om livet i havet? Då är detta rätt kurs för dig! Under kursen, dyker vi och går igenom undervattenlivet. Du lär du dig mer om organismer, fiskar och växter i våra vatten. Kursen kan även genomföras i Norge som har annorlunda djurliv.

 

Vrak
Östersjön cirka 40 000 vrak, varav endast 10 000 är funna. Att dyka på vrak innebär en helt ny dimension av dykningen. Med rätt kunskaper kan du beskåda alla typer av båtar under vattnet. Under kursens gång lär du dig bland annat konsten att navigera rätt vid vrakdykning samt att bli uppmärksam på de faror som finns. Med rätt utbildning är vrakdykning en säker dykform

 

Djupdyk
Om du av någon anledning vill dyka lite djupare är detta kursen för dig. Djupdykning ger dig möjlighet att nå till platser som ligger djupare än det du är utbildad för under ”Open Water Diver” kursen. Du kan till exempel studera djurlivet på större djup, vilket ofta skiljer sig från det man ser på grundare vatten. Djupdykning ger dig också möjlighet att dyka på vrak som ofta ligger lite djupare. Efter kursen kan du dyka till max 40 meter.

 

Torrdräktsdykning
Att lära sig dyka med torrdräkt innebär att man kan förlänga dyksäsongen betydligt och faktiskt kunna njuta av denna underbara aktivitet året om. Under kursen lär du dig allt om olika typer av torrdräkter och underställ och vilka för- och nackdelar de har.