Service

Vi på dykare.nu kan hjälpa dig med service av din utrustning.
Vi servar själva följande märken i dagsläget: Mares, Sporasub, Scubapro/Uwatec och Dacor. Vi kan även hjälpa dig med service på övriga märken via etablerade samarbeten med servicetekniker för flera olika märken.
Efter att vi fått regulatorn till oss tar servicen normalt 2-3 dagar, det som tillkommer är tid för frakt och ev. tid för beställning av reservdelar vi inte har i lager. Men om du meddelar oss detta innan du skickar in regulatorn så säkerställer vi att dessa finns.
En service av ett förstasteg med 2 andrasteg kostar 600:- inkl moms. Material (servicekit) som byts ut tillkommer med 450 – 700 kr. Byten av slangar kostar 200-300:- beronde på slang och slangtyp, behölver det bytas kontasktar vi dig innan.

För andra konfigurationer kontakta oss för prisuppgift.

Instrument:
Vid batteribyten på instrument från UWATEC måste vi offerera detta. Enligt direktiv från UWATEC måste instrumenten skickas in till dem för byte+provtryckning, i dag sker detta i Tyskland.
För övriga instrument ombesörjer vi batteribyten och provtryckning via olikasamarbetspartners.

Dräktservice:
Dräktservice och/eller montering av ringsystem utförs på förfrågan, mot offert.

Flaskor:
Visuell inspektion flaskor och service av kranar från FABER utför vi.
Service av DPV-Kranar från poseidon utför vi via en partner.
Provtryckning och ev blästring eller kemrengöring utförs av Sollefteå Räddningstjänst och vi brukar samordna provtryckningar av flaskor. Hör av dig om det börjar vara dags.
Provtryckning kostar ca 490:- inkl moms och material. Det som tillkommer är fraktkostnaden.
Ev blästring eller kemrengöring tillkommer vid behov men kostar runt 300-400:- inkl moms.
I dagsläget erbjuder vi inte O2-tvätt av flaskorna utan hänvisar till medlemmar av DK Lagun (www.dklagun.se) för hjälp med detta.